Geplaatst op 27-11-2015
Ingrediënten
  • 25 g boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 liter groentebouillon
  • 500 g spliterwten
  • 1 knolselderij, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 250 g prei, in ringen
  • 2-3 eetlepels bladselderij, fijngehakt
  • 1-2 theelepels sambal oelek
Bereidingstijd: 90 minuten Personen: 8

Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui met kerriepoeder 3-4 minuten. Voeg de bouillon en spliterwten toe en kook alles 45 minuten.
Roer de knolselderij, paprika en prei door de soep en laat de soep nog 20-30 minuten zachtjes koken.
Roer de bladselderij en sambal erdoor en breng de erwtensoep op smaak met zout en peper.

One Response so far.

  1. Novie zegt:

    mooi zijn ze, die Vierlande patronen. De lap van Jeanny heb ik zaradteg gezien bij merkwaardig. met een paar steekjes per dag kom je inderdaad ook een heel eind. Zal straks de mijne ook even op foto zetten.

Leave a Reply


Print Friendly, PDF & Email

Nieuwe recepten

Pittige erwtensoep (vegetarisch)

Geplaatst op 27-11-2015

Snelle erwtensoep

Geplaatst op 27-11-2015

Hollandse erwtensoep met varkensvlees

Geplaatst op 27-11-2015

Sponsoren

  • Logo Internetadres.nl
  •  Homeshopping